Derfor er det viktig å følge med på nyhetene

Noen elsker å lese nyheter, og har det som en fast del av den daglige rutinen sin. Mens for andre kan det virke unødvendig å følge med på nyhetene. Men hva er egentlig den beste holdningen? Du har nok gjettet hva svaret er bare ved å lese overskriften på denne artikkelen – det er rimelig viktig å følge med på nyhetene. Men hvorfor er det egentlig sånn?

Det å lese nyheter på nett eller i aviser er noe de aller fleste av oss gjør – i hvert fall en gang innimellom. For de aller fleste er det en del av den daglige rutinen, og selv om det å sjekke nyhetene oftere ikke akkurat gir deg ekstra poeng, er det verdi i det å sjekke nyhetene i hvert fall en gang i døgnet. Hvis man vil være en aktiv borger i Norge i dag er nemlig det å følge med på nyhetene en del av akkurat det.

Politisk fundament

Det å lese nyheter og se hva som skjer rundt omkring i landet vårt er nemlig med på å danne det politiske fundamentet vårt, og er derfor et viktig element hvis man har lyst til å være en aktiv del av demokratiet vårt. Det er ofte gjennom nyhetene at vi ser hva som egentlig skjer, og hvordan forholdene egentlig er, og dette er informasjon vi for eksempel kan bruke når vi velger hvilket parti vi vil stemme på, eller hvor vi har lyst til å ta større ansvar og engasjere deg i nærmiljøet ditt.

Så selv om det å lese nyheter kan virke uviktig, så er det faktisk en viktig del av å danne fundamentet som holdningene dine oppstår fra, og dette er det verdt å investere i, sånn at du ikke tar valg i et ekkokammer.