Kontantkort kan fortsatt være billigst

I jakten på det billigste mobilabonnementet er det lett å bli revet med av reklame som fokuserer på inkluderte ringeminutter og SMS – for ikke å snakke om hvor mange gigabyte med datatrafikk du får med i abonnementet. Men trenger du alt dette?

Noen er helt avhengige av mobilen sin – kanskje på grunn av jobb, eller kanskje for ikke å havne utenfor i det sosiale livet. Allikevel finnes det fortsatt noen som fint kan klare seg uten mobiltelefon. Og hvis du er blant dem som ikke bruker mobiltelefonen til alt mulig, så kan det gode, gamle kontantkortet fortsatt være en fleksibel og rimelig måte å bruke mobilen. Da er det ingen faste avgifter å bekymre seg over, og med et lavt forbruk blir det ikke så kostbart i bruk heller. Ikke minst er det helt uten regninger som dukker opp på de mest upassende tidspunkt. Full kontroll på pengene, altså.

Tips: Her kan du Sammenlign alle mobilabonnement i Norge

Fleksibelt kontantkort

Dessuten har kontantkortet blitt mer fleksibelt enn det var tidligere – du kan nå få ladepakker som gir kontantkortet samme muligheter som et ordinært, fast abonnement. Har du normalt lite bruk, så bruker du det som et tradisjonelt kontantkort. Og hvis det kommer en periode hvor du forventer mye bruk, så kjøper du en ladepakke. Da betaler du for en gitt periode og får de samme fordelene med gratis minutter og SMS som et vanlig abonnement og du får også inkludert en del datatrafikk.

Akkurat som ordinære abonnementer, så er mengden datatrafikk i en slik ladepakke forskjellig fra operatør til operatør. Noen har også datapakker for kontantkort, slik at du ikke trenger å betale for gratis ringetid og SMS hvis du bare trenger mer datatrafikk for å holde deg oppdatert på sosiale medier eller stømme musikk og video.

Det geniale med kontantkort er at du alltid betaler forskudd. Trenger du mer penger å ringe for, så betaler du forskudd. Trenger du en ladepakke for en periode med større forbruk, så betaler du også forskudd. Alt i alt, så betales alt på forskudd og du unngår dermed å få en regning på et ubeleilig tidspunkt senere. Dessuten fornyes ikke ladepakkene automatisk videre for flere perioder med mindre du ønsker det – du har dermed full kontroll på hvor mye penger du bruker, og ikke minst når du bruker dem. Kall det gjerne et fleksibelt abonnement som du kan hoppe av og på som det passer deg.

Ikke helt uten ulemper

En ulempe, i hvert fall for noen, ved å bruke et kontantkort, eventuelt med ladepakke, fremfor et ordinært abonnement, er at du som oftest ikke får nyte godt av ekstratjenestene som kommer med de ordinære abonnementene. Avhengig av operatør, så kan ekstratjenester for eksempel være gratis tilgang til musikk- og filmstrømming, gratis sikkerhetskopiering i nettskyen for å sikre bildene og videoene dine, bonus- og fordelsprogrammer eller andre fordeler som ikke har noe direkte å gjøre med mobilabonnementet. For et mobilabonnement handler ikke lengre om ringeminutter. Nå må operatørene stadig finne på noe nytt å tilby i den evinnelige kampen om kunder.

Å finne det billigste mobilabonnementet for deg, krever altså at du tenker gjennom helheten av hva du trenger og hva hver enkelt operatør kan tilby.