Persienner til dine behov

Persienner

Persienner kan ofte være et godt alternativ til gardiner, men du kan også bruke de i tillegg til gardiner om du ønsker det. De er svært anvendelige da kan både kan løftes opp og ned, men også fordi man selv kan bestemme lukkegrad. Du velger altså selv hvor mye sol du ønsker skal slippe inn. Dette er perfekt når du ikke ønsker at rommet skal være helt mørkt, men du heller ikke orker at solen står på for fullt.

Det kan lønne seg å investere i kvalitet når man først skal kjøpe ny persienner. Man har gjerne disse i et par tiår, og da ønsker man at de skal beholde den gode kvaliteten – og ikke bli stygge med årene. Tar man vare på persiennene sine underveis, kan de holde seg fine i lang tid. Den vanligste årsaken til at persienner blir stygge er solskinn, og det faktum at fargen falmer pga. solen. Det kan derfor lønne seg å velge en lys farge som tåler sol godt.

Valg av farge

Er du usikker på fargene på dine persienner? Det er heldigvis mange farger å velge mellom, men det vil for de aller fleste lønne seg å velge en relativt nøytral farge. Om du skal kjøpe persienner i tre, bør du velge mellom trefarget eller hvit, og skal du velge stoff-persienner vil hvit eller grå alltid være et godt fargevalg. Det er også viktig å tenke på at mørke persienner vil bli mye varmere enn lyse persienner. Velger du lyse persienner kommer du derfor også til å få et svalere inneklima. Men det er selvsagt likevel lov å velge mer fargerike varianter om man heller ønsker seg det. Det kan nemlig se kult ut med både lilla, blå og røde persienner.

Og visste du at mange leverandører av persienner lar deg bestille stoffprøver før du bestemmer deg? Det er er godt tips det kan lønne seg å prøve. På den måten er sjansen større for at man ender opp med persienner man liker, og et godt kjøp man ikke angrer på. Dette er et spesielt godt tips hvis du planlegger å kjøpe de på nett, da det kan være vanskelig av produktbildene og se hvordan det blir i virkeligheten. Men det er selvsagt også mulig å få fagfolk hjem til deg for å måle, tilpasse, og anbefale de riktige persiennene til akkurat dine vinduer. De fleste tar også på seg jobben det er å installere hvis du ønsker det.