Rengjøring av kjøleskap

Kjøleskap

Man legger lett merke til det dersom kjøkkenbenken eller spisebordet behøver en vask, men er det like enkelt med kjøleskapet? Når kjøleskapsdøren lukkes, er det fort gjort å legge fra seg tanken om at det også har behov for rengjøring. Her har vi samlet noen gode råd som vi synes det er verdt å tenke på når det kommer til vasking av kjøleskap.

I kjøleskapet står det ofte tett i tett med mat, og overflatene er ikke så synlige at vi alltid legger merke til om de har blitt skitne. Vi anbefaler at man heller vasker kjøleskapet litt oftere, slik at man unngår et skittent kjøleskap som behøver omfattende rundvask. Hvis du har sølt noe i kjøleskapet er det mye lettere å fjerne flekkene med det samme, enn å vente til de har størknet og dermed krever mye arbeid å få vasket vekk.

Ved å vaske kjøleskapet på fast basis, for eksempel en gang i måneden, skaffer du deg et overblikk over hvilke matvarer du har, og ser hva som eventuelt bør spises før utløpsdatoen slik at du kan minimere matavfallet. Dersom du er flink til å pakke maten godt inn, vil den ikke bare holde seg lengere, men du slipper samtidig unna mye unødvendig søl og rengjøringen kan forekomme sjeldnere.

Skal du handle inn mye er det også smart å rengjøre kjøleskapet før du går til innkjøp av de nye varene som skal settes inn. Rengjøringen blir lettere fordi du utnytter at det befinner seg få varer i kjøleskapet, og du får samtidig et bedre inntrykk av hva det egentlig er du trenger å kjøpe inn.

Finn flere tips på gram.no