To typer lån som er like gode

Kredittkort

Når man skal ta opp lån er det viktig at man på forhånd vet at man kan klare å betale regningene som kommer hver måned i en viss periode. Dette kan man enkelt styre dersom man alltid husker å ta en liten del av det totale lånet, og betaler direkte ned på lånet. Ved å gjøre dette, løper ikke rentene som ellers ville ha ført til at lånet i seg selv ble et par tusen kroner dyrere med en gang. For det långiveren gjør er å gi en ekstra avdragsfri måned i starten av låne-forholdet, og dermed er det viktig å alltid bruke en liten sum i starten å betale direkte ned.

Et annet triks er å alltid ha en ekstra sum tilgjengelig på sparekonto eller høyrentekonto, slik at dersom man bommer litt med regnskapet, alltid har en sum å betale med. Fyll deretter opp disse to ved lønningsdag eller neste gang man mottar penger.

På denne måten er forbrukslån absolutt å forakte, både fordi man ofte får låne en større sum, slik at man frigjør sine midler til andre ting, som faste og variable utgifter.

Samtidig betaler man hele tiden ned på lånet, slik at man hele tiden kan følge med på innbetalingene og se at lånet faktisk blir mindre.  Når det er sagt, kommer man til at et kredittkort kan være vel så bra. For når forbrukslånet er brukt opp, så er det brukt opp.

Kredittkort for de med stor flyt av kapital

Et kredittkort er en utmerket løsning for dem som hele tiden har stor gjennomstrøm av penger, og kan fylle inn så mye at det bare er et ubetydelig underskudd på kontoen. Man kan sågar fylle opp ett kredittkort over null-grensen, uten at det skaper problemer. Da vil man telle ned mot null, før man går over i gjeld.

Et kredittkort er også flott for de som reiser mye, og kan både få reiseforsikring og gode rabatter via kortet. Det gjelder ofte reiserelaterte ting som hotellopphold, flyreise og så videre. videre kan et kredittkort virke som en ekstra trygghet, når man enten reiser eller handler på nett. Man trenger ikke å oppgi så mange personalia på et kredittkort som på et vanlig bankkort. Problemet med bankkortet kan være at man ofte får store summer fra lønn inn på det og dermed er mer utsatt for svindlere. Det er også ofte null gebyr på bruk av minibank eller restaurant-betaling.

Så dem som velger enten forbrukslån eller kredittkort, bør starte med å finne ut når og til hva man trenger ekstra penger til.