Kan jeg investere i kryptovaluta?

Det kan virke som om kryptovaluta er kommet for å bli. Det finnes flere forskjellige, men de aller fleste har kanskje hørt om Bitcoin. Dette er den mest utbredte formen for kryptovaluta, og det er ikke lenger bare datanerder som investerer i Bitcoin. Nå er det etterhvert også blitt helt vanlig at det er alminnelige mennesker som setter seg inn i Bitcoin og investerer i kryptovalutaen. Men hva er egentlig Bitcoin, og kan du også investere i det? Her svarer vi på de vanligste spørsmålene omkring Bitcoin. 

Hvordan får jeg bitcoins? 

Bitcoin er en elektronisk valuta. Det som gjør at Bitcoin skiller seg markant ut fra andre former for valuta er at det ikke er noen som eier den. Verdien på Bitcoin kan sammenlignes litt med boligmarkedet ved at det er etterspørselen, altså hvor mye folk er villige til å betale som bestemmer verdien. På samme måte som med vanlig valuta, finnes det flere måter å skaffe seg bitcoins på. Det aller vanligste er å kjøpe bitcoins gjennom en forhandler. For å gjøre dette trenger du en smarttelefon hvor du laster ned forhandlerens app, et bankkort og en form for identifikasjon som førerkort eller pass. Du kjøper ønsket mengde bitcoins gjennom appen og laster dem ned til en virtuell lommebok som oppbevarer valutaen. Nå har du valuta som du kan bruke i nettbutikker, på spill, reise eller hos andre forhandlere som aksepterer bitcoins som betalingsmiddel. Du kan også velge å selge valutaen. 

Følg med i kryptovalutamarkedet 

For å kunne investere dine bitcoins best mulig er det lurt å følge godt med på kryptovalutamarkedet. Det er alltid en god ide å følge med i eventuelle nyheter, stigninger og fall i valutakursen. Du kan lese mer her hvis du vil følge med på Bitcoin og få gode tips til investering.