Aksjer for nybegynnere

Aksjer er noe vi alle sammen har hørt om, men hva betyr det egentlig, hva er en aksje, hvordan kjøper man en aksje , hva betyr det egentlig å eie en aksje og behøver man å vite mye om aksjer før man begynner med det? Spørsmålene er ofte mange, men med så mange andre ting, gjelder det heldigvis også for aksjer at ting faktisk er litt lettere enn det man faktisk tror.  

Når man skal begynne å investere i aksjer kan det være en god ting å sette seg inn i det helt grunnleggende, men man trenger faktisk ikke å vite mye for å kunne tjene penger på det. Og jo mer erfaring man får, jo mer penger kan man ha potensiale til å tjene på aksjer. Når man er helt ny kan det være fint å sikre seg at man har de resursene man trenger for å komme godt i gang og da er for eksempel Aksjeskole.com et bra sted å starte. 

En innføring i aksjer 

Det å kjøpe aksjer betyr i bunn og grunn at man kjøper en liten del av en bedrift og grunnen til at det heter aksjer, er at man blir aksjonær når man kjøper en del av en bedrift. Når man er aksjonær eier man aksjer i en bedrift og det er ikke bare det å kjøpe og selge aksjer som man kan tjene penger på. For når man er aksjonær har man også rett på en del av det utbyttet som bedriften tjener.  

Det er ledelsen i selskapet som bestemmer når det skal betales ut utbytte, som er en del av overskuddet som bedriften har hatt. Som aksjonær med andel i aksjer har man også mulighet for å kunne delta på ting som for eksempel bedriftens generalforsamling som typisk holdes en gang i året og dermed potensielt få innflytelse på hvordan bedriften drives.