INSEAD: Hele verdens businesskole

businesskole

Bakgrunn

INSEAD er å regne som en av verdens ledende handelsskoler. Skolen, som ble etablert i 1957 av George Dorit, ligger kontinuerlig på første- og andreplass på en rekke internasjonale rangeringer. Blant Financial Times’ liste over verdens 500 største selskaper er er ni daglige ledere for tiden tidligere studenter ved INSEAD.

Forkortelsen «INSEAD» står for «Institut Européen d’Administration des Affaires», eller «Europeisk institutt for handelsadministrasjon», som vi ville sagt på norsk.

Beliggenhet

Skolen har i dag tre campuser spredt over tre verdensdeler. Det opprinnelige campuset ligger i Fontainebleu utenfor Paris, mens de to andre befinner seg i henholdsvis Singapore og Abu Dhabi. Studenter tilbys muligheten til å kombinere opphold ved flere av campusene, for eksempel ved å ta høstsemesteret i Paris og vårsemesteret i Singapore. I tillegg tilbys utveksling til andre kjente handelsskoler rundt om i verden. Studentene anbefales stort sett å legge mesteparten av tiden til det stedet de eventuelt kan tenke seg å jobbe etter endte studier. Grunnen til dette er at skolen legger ned en iherdig innsats med å tilrettelegge for ditt videre karriereløp, og å koble deg til potensielle arbeidsgivere. Da gjelder det å være tilstede når arbeidsgiverne kommer på campus og presentere seg og sine evner på best mulig måte.

Opptak

Årlig tas over 1000 studenter opp til skolens mest kjente studium, nemlig MBA-programmet. Opptak skjer to ganger i året, med skolestart ved nyttår og på høsten. For de som ønsker å komme inn på en MBA ved INSEAD kreves det normalt gode akademiske resultater, internasjonal erfaring og god businessforståelse.

Skolen tilbyr også det anerkjente Executive Management Programme INSEAD som vil si handels- og administrasjonsstudier for ledere og andre med betydelig jobberfaring. Her kan man møte profesjonelle med andre erfaringer enn en selv og lære av hverandres opplevelser, innspill og ideer.

Alumninettverk

Én av mange fordeler med en grad fra INSEAD er det sterke alumninettverket man blir en del av. I tillegg til at man har INSEAD på CVen får man nemlig ta del i et verdensomspennende nettverk med flere titalls tusen medlemmer spredt over mer enn 170 land. Dette kan vise seg uhyre nyttig når man beveger seg rundt i det internasjonale arbeidsmarkedet.

I tillegg til et felles, overordnet nettverk for alumni, har skolen en rekke alumninettverk fordelt på de fleste bransjer, enten man jobber i energisektoren, i helsevesenet, i finans også videre. Det finnes også ulike alumninettverk som baserer seg mer på fritidssysler, som for eksempel golf.