Slips med logo

Slips

I moteverdenen observeres det stadig oftere at slipset, som de siste tiår har opplevd en nedgangstid, på nytt betraktes som fasjonabelt og moteriktig. En reaksjon mot hipster-trenden og den uformelle bekledningen i Silicon Valley og andre steder har ført til at stadig flere bruker slipset for å uttrykke sin identitet, mandighet, og profesjonalitet. Mannsrollen i det 21. århundret er fortsatt ikke fullt ut definert, men som i det 19. og det 20. århundre ser det ut til at slipset vil forbli ett av manndommens fremste symboler.

kjøpe slips her.

Nå er det likevel ikke lenger slik at slipset er påkrevet i de fleste jobbsammenhenger, med visse unntak for bransjer og sektorer der det er vanlig å bære uniform og slipset utgjør en del av denne uniformen. I denne typen jobb kan det være positivt å utstyre de ansatte med slips med logo, som minner alle på deres felles identitet og betydningen av å representere organisasjonen på en god måte utad. Slips er også vanlig innenfor politikken, jussen, finans, og skipsfart, altså områder som forbindes med makt, penger, og ansvar. På grunn av dette gir det ekstra autoritet å bære slips.

For de fleste menn er det likevel slik at de heller har på seg slips i forbindelse med fest enn til hverdags, enten det er de rent festlige eller mer høytidelige anledninger som krever formell påkledning. Det er ofte ved slike anledninger det kan være mest interessant å bruke slips med logo, for å markere identitet når man ellers ser ut som mange andre. Å bære et slips som på denne måten viser en tilhørighet kan også være med på å gi en følelse av samhold og team spirit, enten det er snakk om idrettslaget eller bare et utdrikkingslag.

Slips med logo kan man selvfølgelig ellers få levert i hvilken som helst stil eller utførelse, akkurat som andre slips. Det som er populært i dag er et middels bredt slips, sett relativt til den morsomme 1980-tallsstilen med syltynne slips og den mer tradisjonelle versjonen som skulle være mye bredere enn det som er vanlig nå for tiden. Noen ynder å gå med slips som er betraktelig kortere enn det som anses som «korrekt», men de lærde innen mote strides fortsatt om denne stilen egentlig er trendy eller bare helt på jordet.

For den som synes tradisjonelle slips, eller mer generelt det å kle seg i dress og slips, er for kjedelig, kan slips med logo for alvor sprite opp looken.